woensdag 21 mei 2014

Voor- en nadelen van online winkelen

Voor- en nadelen van online winkelen

Wat zijn de voor- en nadelen van online aankopen doen?

Vindt u het ook zo lekker om op z’n tijd eens online te winkelen? U hoeft er niet per se er een dagje op uit te gaan. Even relaxt achter de computer kruipen en lekker shoppen. Maar daar zitten, naast een heleboel voordelen, ook nadelen aan vast. Hier vindt u de voor- en nadelen van online winkelen.

Voordelen

  • Tijden van beschikbaarheid

Winkels gaan iedere dag dicht en net als je zin hebt om te shoppen, is ie natuurlijk gesloten. Dat komt bij webshops niet voor. Ontzettend handig dat u ook 's nachts gewoon kunt shoppen. Wanneer en waar u het wilt, de webshop is altijd beschikbaar!

  • Prijsniveau van webshops

Webshops hebben natuurlijk veel minder kosten dan een fysieke winkel. Ten eerste hebben zij geen winkelpand, wat enorm scheelt in de vaste lasten. Hierdoor kunnen webwinkels een lagere prijs garanderen.

  • Geen opdringerige verkopers

Zeg nou eerlijk. Wat is er vervelender dan een winkel binnenstappen en er komt meteen een opdringerige verkoper naar je toe. Dat is waar de meeste mensen zich enorm aan irriteren als ze naar de winkel gaan. Heerlijk, geen last van als u via internet winkelt.

  •  Zelf opzoeken wat de voor- en nadelen van het product zijn

Geen zin om meningen van het personeel aan te horen? Maar wilt u er zelf achterkomen wat anderen van het product vinden? Dan is ook dit een voordeel van online winkelen, vanwege de recensies die er eventueel bij kunnen staan.

  • Producten op afbetaling kopen

Wat ook voor velen mensen belangrijk is, is dat zij het product niet meteen hoeven te betalen, maar na een aantal dagen of weken. Ook vinden velen het belangrijk dat ze niet alles in een keer hoeven te betalen, maar het kunnen splitten over een aantal maanden. Hier zit dan wel rente op, maar dat wordt voor lief genomen.

  • Vergelijken van prijzen

Scoor de beste deal! Niemand heeft zin om iedere winkel af te gaan om dat ene product te zoeken. Via internet kan dat wel. Vergelijk gemakkelijk zelf of gebruik vergelijkingssites. Hierdoor heeft u altijd de beste koop.
pinnen
  • Veilig betalen

U hoeft nergens bang voor te zijn. Niemand die uw pincode kan aflezen of iets dergelijks. Geld overmaken is helemaal geen probleem met de mogelijkheden van tegenwoordig.

  • Geen drukte

Geen zin in de drukte van de stad? Heerlijk een avondje bankhangen en ondertussen de benodigde spullen in huis halen. Daarnaast betaalt u geen parkeergeld en hoeft u niet te reizen. Super handig!

  • Groot assortiment

Winkels hebben maar beperkte ruimte beschikbaar. Daardoor moeten zij keuzes maken. Wat zet ik wel in de winkel en wat niet? Webshops hebben dit probleem niet en daardoor hebben zij een ruimer, breed aanbod.

  • Geen ‘geen saldo’ verrassingen

Wat een schaamte als u wilt pinnen en er ineens 'geen saldo' staat. Het idee alleen maakt u al bang. Online ziet niemand het probleem, als het dan toch een keertje fout gaat!

Geen gesjouw
Wilt u veel spullen of juist een zwaar product kopen? Wat is er dan onhandiger dan er de hele stad mee door te slenteren, het vervolgens in de auto te proppen en weer naar uw huis te sjouwen. Webwinkels bezorgen gewoon bij u thuis. Wat een gemak!

  • Uitgebreide productinformatie

Niet een medewerker op hoeven zoeken of wachten tot er überhaupt iemand beschikbaar is. Alle productspecificaties staan duidelijk naast het product. Lees precies dat wat u belangrijk vindt en sla onbelangrijke dingen over. Dat scheelt veel tijd en onnodig wachten.
shoppen

Nadelen

Naast deze vele voordelen van online winkelen heeft het natuurlijk ook wat nadelen. Hieronder vindt u de meest gevonden nadelen die klanten ondervinden.

  • Missen van fysiek (direct) contact met producten

Eén van de grootste nadelen van online winkelen is dat u het product niet fysiek kunt zien en voelen. Als je een grote aankoop wilt doen, is het belangrijk dat het product niet tegenvalt of er heel anders uitziet dan op de foto's. Zou u daarom eerst naar de winkel gaan om het daarna online aan te schaffen? Voor een aantal producten heeft loungeset.nl de oplossing op dit probleem: bezoek onze showroom in Naarden!

  • Verzendkosten

Alles wat u wilt bestellen zit in uw winkelmandje. U wilt afrekenen en ineens zijn daar de extra (verzend)kosten. Reden om af te haken dus.

  • Moeilijk te ruilen/terug te brengen

U ontvangt het pakketje, maar het is toch niet helemaal naar uw verwachting. Terugsturen dus! Maar vaak is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Vaak komen de verzendkosten ook nog eens voor uw eigen rekening.

  • Nalaten van gegevens fraudegevoelig

U moet meestal een account aanmaken en dit heeft een nadeel. Het bedrijf beschikt over jouw persoonlijke gegevens. Soms is het onduidelijk of ze er wel vertrouwelijk mee omgaan.

  • Producten niet meteen in bezit

U heeft een leuk product gezien op het internet en eigenlijk wilt u het meteen thuis hebben. Dat is vaak zo. Maar als u op een webshop bestelt kan dit niet.

  • Ongezellig

Achter uw laptop op de bank iets bestellen is natuurlijk veel minder gezellig dan een dagje op pad gaan. Ondanks dat het makkelijker is, is er veel minder beleving. Er een echt uitje van maken wordt vaak gemist.
winkelstraat

Een webshop die ook een eigen winkel of showroom heeft, is dus perfect. Hier kunt u de voordelen van de winkel met de voordelen van de webshop combineren.

Heeft u nog andere voor- en nadelen van het kopen op een webshop? Laat dit ons dan weten!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten