vrijdag 23 mei 2014

Ontspanning in de tuin met sauna

sauna in de tuinHeerlijk, een sauna!

Vermoeid? Gespannen? Beginnende stress? Dan gaat er niets boven een bezoekje aan de sauna in de tuin. In de aangename hitte leer je los te laten en compleet uit te rusten. En dat heeft resultaat: je voelt je weer als nieuw en de dag erna ben je op je mooist. We zoeken tegenwoordig steeds meer de luxe op in ons eigen huis of tuin. Het aanbod in sauna’s is enorm gegroeid. Dit betekent voor de consument dat het goed betaalbaar is!

Voordelen van een eigen sauna in de tuin

Een eigen sauna in de tuin heeft veel voordelen: je hoeft de deur niet meer uit om naar een sauna te gaan en je kunt genieten in privacy. Het is natuurlijk geen geheim dat het enorm ontspannend kan zijn om na een drukke werkdag te genieten van je eigen privé sauna! In de sauna krijgt je lichaam namelijk een opschoning: het zweten zorgt voor de afvoer van afvalstoffen en overtollig vocht, je doorbloeding wordt gestimuleerd, je lichaam vervangt haar vochtreserves en bouwt weerstand op. Daarbij krijgen je lichaam en geest bij het bezoek aan de sauna een boost aan ontspanning.

Betere gezondheid door sauna

Mensen die vaker de sauna gebruiken kunnen een goede weerstand opbouwen. Door de wisselwerking tussen de warmte in een sauna en de koude buitenlucht wordt het lichaam als ware gehard. Zo ben je minder snel vatbaar voor temperatuurverschillen en zelfs de griep.

Stressbeleving

Het is bekend dat stress slecht voor je is. Maar wist je dat uit medisch onderzoek is gebleken dat het ervaren van dagelijkse stress kan leiden tot verschillende ziektes, met name hart gerelateerd? Zorg dus op tijd aan de bel trekt. Hoe? Door een moment voor jezelf te nemen en een bezoek aan de sauna in de tuin te brengen.

De sauna als oplossing van stress

Door de hitte in de sauna worden je spieren losser gemaakt, waardoor je lichaam diepere spanningen ook makkelijker los kan laten. - In de sauna ervaar je een prikkelarme plek. Dat komt omdat je je in een afgesloten ruimte bevindt waar het meestal stil is. Je hoeft dus geen moeite te doen om impulsen in je op te nemen. - De warmte die jouw lichaam in de sauna te voortduren krijgt is het niet eigen. Daarom schakelt je lichaam over van denken naar voelen. De natuurlijke stof endorfine wordt gestimuleerd om aan te maken. Het ‘feelgood’ genaamde stofje laat je gelukkig voelen.

Bron: Loungeset.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten