zaterdag 31 mei 2014

Bahama's in je achtertuin

Hoe krijg ik een mooie strandtuin?

Strandtuin

Wie wil het nou niet? Een tuin in de sfeer van het strand. Altijd een beetje zomer in ons koude Nederland. Hier krijgt u een aantal handige tips om van uw normale tuin een hippe strandtuin te maken.

Zeven tips

U wilt een tuin waarin u het gevoel van een strand heeft en heerlijk in kunt loungen. Laten we beginnen met hetgeen dat de tuin het meest vormt, de bestrating.

1. Bestrating

Wat erg goed bij de sfeer van een strand past, zijn steigerhouten planken. De lichte natuurlijke kleur geeft het gevoel van een strand mee. Bestraat hier niet de hele tuin mee, maar wissel af met tegels. Het steigerhout is ook erg stranderig, omdat je het vaak bij stranden in het buitenland terugziet.
Steigerhout

2. Loungeset

Wat natuurlijk niet in een strandtuin mag ontbreken, is een prachtige loungeset. Naast het lichte steigerhout is een wat donkere loungeset heel erg mooi. Als u liever voor een lichte loungeset gaat, kan dat natuurlijk ook. De loungeset van Buddha Lounge Anzan heeft een erg luxe uitstraling en heeft een mooie chille hoekbank. Wat ook een strandgevoel aan een tuin meegeeft is een ligbed. Hier kunt u ook nog naar kijken.
buddha-lounge-anzan

3. Beplanting

Voor een onderhoudsvriendelijke strandtuin, zijn er een aantal geschikte planten te vinden. Zorg voor een juiste combinatie tussen planten en bloemen met felle kleuren en groene planten.
  • - Olijfwilgen
  • - Bananenbomen
  • - Toscaanse jasmijn
  • - Lelie
  • - Grassen
  • - Oleanders
  • - Struikmargriet
  • - Tamarisk
  • - Cordyline

4. Water

Een strand zonder water is natuurlijk geen strand. Water in uw tuin kan in de vorm van een fontein of een, jawel, een zwembad. En nu is een zwembad in de tuin niet voor iedereen weggelegd. Ruimtegebrek of te veel onderhoud zijn de voornaamste redenen dat er geen zwembad in de tuin kan komen. Daarom bespreken we hier een andere optie, namelijk de fontein. Een fontein hoeft niet groot te zijn, want het horen van vallend water geeft al een strandsfeer. Zet deze in een hoek van de tuin en het genieten kan beginnen.

5. Zand

Ooit een strand zonder zand gezien? Nee, natuurlijk niet. Dit hoort zeker in een strandtuin thuis. U hoeft niet uw hele tuin vol te gooien met zand, maar dit kan op een subtiele manier. Plaats wat zand rond uw planten en dit geeft al een heel ander beeld van de tuin. Gebruik geen hard zand, maar heel fijn, zacht strandzand. Ook kunt u lichtjes wat zand over het steigerhout en uw andere bestrating strooien om het strandsfeertje nog meer te benadrukken.

6. Vlinderkast

Wat erg leuk is, is een vlinderkastje in uw tuin plaatsen. Deze zijn te herkennen aan de lange verticale gleuven in het doosje. Stop hier wat takjes en twijgjes in om zo de vlinders te lokken. In het kastje kunnen ze ongestoord de nacht doorbrengen. Dit soort kastjes zijn voor €10 tot €20 al te koop.
Vlinder Vlinderkast

7. Vuurkorf

‘s Avonds zit u ook weleens in de tuin en dan is er weinig meer te merken van het strandgevoel. Dit gevoel creĆ«ert u makkelijk door een vuurkorf te plaatsen. Als u deze aansteekt, zal het gevoel van een kampvuur naar boven komen, iets wat je vaak op stranden ziet.

Bron: Loungeset.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten