donderdag 15 mei 2014

5 tips voor een echte budgettuin

Hoe krijg ik een budgettuin?

Wilt u ook een mooie tuin, maar wilt u zo weinig mogelijk geld uitgeven? Hier bespreken we een aantal tips die u een prachtige tuin garanderen met een laag budget.

Tip 1

Soms lijken goedkopere spullen de slimste aankoop. Maar deze blijken dan totaal niet duurzaam te zijn. Na een aantal jaar moet u weer een nieuw product aanschaffen. Bekijk daarom altijd goed de informatie van de producten. Maak de juiste beslissing. Het is nu wel even duur, maar gaat misschien wel vijf keer zo lang mee. Dan bent u uiteindelijk toch goedkoper uit.

Tip 2

Loungesets zijn over het algemeen aan de dure kant. Daarentegen zijn ze wel erg duurzaam. Maar er zijn ook een aantal goedkopere loungesets. Een voorbeeld daarvan is de Montana van Garden Impressions. Daar betaalt u een goed prijsje voor een kwalitatief goede loungeset. Voor nog iets minder heeft u de Allibert Monaco loungeset. Hier heeft u een wat kleinere loungeset voor wat minder geld. Ook is het handig om voor meubelen hoezen aan te schaffen waardoor ze langer meegaan. Deze loungesets zijn weerbestendig, dus het kan in principe geen kwaad om ze onbeschermd buiten te laten staan. Maar met bescherming is het wel wat veiliger en zal de set waarschijnlijk langer mooi blijven.

Tip 3

Onderhoud al uw spullen in de tuin goed. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de bestrating, tuinmeubelen, vijver, planten en de accessoires. Als deze goed onderhouden worden, gaan ze langer mee. Wat ook een leuke tip is, is om regenwater op te vangen en daarmee de planten water te geven. Alle beetjes helpen!

Tip 4

Veel spullen zijn zelf in elkaar te knutselen. Dus wilt u wat geld besparen door zelf creatief te zijn, doe dit dan zeker! Denk bijvoorbeeld aan bakjes. Als u planken overheeft, zaag deze in de juiste maten en spijker ze tot een handig bakje. Deze kunt u dan aan uw schutting of schuur hangen. Daar kunt u dan een leuk plantje in zetten. Hierdoor krijgt uw tuin een hele gezellige sfeer. Denk ook even goed na voordat u spullen weggooit. Misschien kan het op een andere manier worden gebruikt. Recyclen is het helemaal!
aaaarecycle

Tip 5

Als u een tuin met planten heeft, is dit ook niet goedkoop om ieder jaar te vervangen. Schaf daarom planten aan die meer dan 1 jaar meegaan. Dit bespaart het jaar erop een hoop geld. Ook kunt u zelf bollen in de grond doen, waar uiteindelijk mooie bloemen uit groeien. Dit is goedkoper dan ‘kant-en-klare’ bloemen. Deze stopt u in de grond. Hierop kunt u ook geld besparen. Gooi uw oude tuinafval niet weg, maar gebruik dit als nieuw compost. Hierin groeien planten erg goed, want dit is erg gezonde grond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten