dinsdag 20 mei 2014

Groot zwemplezier in kleine tuin

zwembad in de tuin
Nederland is niet bepaald het warmste land van de wereld. En het is nog de vraag hoe lang het daadwerkelijk warm blijft in ons kleine stukje zomer. Maar bij hete zomerdagen is niks lekkerder dan afkoeling in een verfrissend zwembad in de tuin. Heeft u geen grote tuin en niet veel geld te besteden? Geen probleem! Er zijn tegenwoordig veel betaalbare en compacte zwembaden te krijgen, geschikt voor de middelgrote tot kleine tuin.

Vragen voordat je een zwembad koopt:

- Hoeveel ruimte is beschikbaar?
- Hoeveel ruimte wilt u besteden aan het zwembad?
- Wilt u er om heen kunnen of kan het zwembad in de hoek?
- Wat wilt u om de vloer van het zwembad heen? (steen, hout, grind, niks)
- Wat is het budget?
- Welk doel moet het zwembad hebben? Even afkoelen of echt baantjes trekken?
- Welke vorm moet het zwembad hebben? (rond, vierkant, etc.)

Warmtepomp voor zwembad in de tuin

In de zomer is een zwembad in de tuin heerlijk. Maar voor een aangename temperatuur voor het water van uw zwembad heb je toch echt een warmtepomp nodig. Een warmtepomp haalt constant warmte uit de lucht en functioneert bij een buitentemperatuur vanaf 8 graden Celsius. Is het kouder dan 8 graden, dan treedt de beveiliging in werking en slaat de warmtepomp af.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp haalt 80% van de warmte uit de lucht en maar 20% uit elektrische energie. Hierdoor is hij niet schadelijk is voor het milieu. Daarnaast is de warmtepomp vrij Jumakkelijk te installeren en nog makkelijker te bedienen. Zo is er maar 1 aan- en uitknop en is er een draaiknop waarmee u de temperatuur kunt instellen.

Goedkoper dan een elektrische pomp?

Er zijn ook elektrische pompen in omloop. Deze verbruiken alleen stukken meer energie dan een warmtepomp. Voor een zwembad van zo’n 40 m3 verbruikt u met een warmtepomp 2200 kW. Een elektrische verwarmer verbruikt bijna 5 keer zo veel. Dat scheelt u op jaarbasis zo’n 600 euro!

Klein zwembad in de tuin en onderhoud

Ook kleinere zwembaden hebben onderhoud nodig. Het ene zwembad in de tuin heeft meer onderhoud nodig dan de andere. Een klein zwembad dat u ook makkelijk kunt afbreken houdt u bijvoorbeeld goed schoon met een afdekzeil.

Tijdens de warme zomermaanden in ons land geeft de verkoeling van een zwembad de voldoening van een lange dag werken. Uitrusten in de zon in een zwembad of ligbed zorgt daarnaast voor totale ontspanning. Zeker met de liggenbedden van 4 Seasons Outdoor is het een genot om in de zon uit te rusten.

Gezondheid

Hou rekening met gezondheidsaspecten zoals het controleren van chloor en de zuurgraad. Een zwembad kunt u schoonhouden met speciale reinigingssets en chloor, maar u kunt ook kiezen voor een losse of ingebouwde zwembadpomp.
Als het zwembad van uw dromen dan eindelijk in de tuin staat begint het grote genieten! Samen met de kinderen of heerlijk alleen pootje baden! Tenslotte is niks fijner dan een verfrissende duik tijdens de hete Nederlandse zomerdagen!

Bron: Loungeset.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten