woensdag 28 mei 2014

Tips en trends veranda

veranda tips en trends

Als je naar films kijkt met huizen in Amerika of Spanje, zie je vaak dat het huis aan de voorkant een veranda heeft. Vooral in de warme streken kom je deze dus tegen. Ook in de Nederlandse achtertuin komt deze vaker voor. In dit artikel lees je meer over de veranda tips en trends.

Praktische voordelen van een veranda

Het dak van de veranda houdt regen, bladeren en zonnestralen tegen. Zo zit je in de zomer heerlijk koel en in het najaar juist fijn warmer en droog. Als je aan de tuinmeubelen, heaters of terrashaarden denkt, blijven deze onder de veranda ook goed beschermd. Zie hier de inspiratie voor een goede heater.

Een veranda, meer dan praktisch

Als het wat kouder is kun je met een veranda langer buiten genieten van je tuin of terras. Heb je een heater, vuurkorf of terrashaard, dan profiteer je van warmte die langer onder de overkapping blijft hangen. Maar een veranda is voor meerdere dingen handig. De overkapping wordt een soort verlengstuk van je woonkamer. Je veranda kun je natuurlijk inrichten naar jouw eigen smaak. In dit handige extra stuk, kan je omdat het nog beschermd is je huis een beetje uitbreiden. Lekker dutten op je loungeset of hangmat. Een boekje lezen en op de kinderen letten zonder volop in de zon te zitten, ideaal!

De veranda die past bij jou

Een overkapping in de achtertuin is een handige en smaakvolle oplossing! Een typische houten overkapping zie je vaak en is traditioneler, maar een aluminium overkapping is een strakkere oplossing. Hieronder staan de meest populaire, verschillende soorten veranda's. In de tuin zitten kan natuurlijk ook met de vrijstaande veranda.

Verschillende soorten veranda's

Er zijn natuurlijk verschillende soorten veranda's. Het ligt aan de persoonlijke smaak waar u voor kiest, maar hier zijn een aantal voorbeelden: - PVC, dit is de goedkoopste, maar niet de allermooiste en heeft als nadeel dat het uit kan zetten met warmte! - Houten veranda, deze zie je het meest en ziet er natuurlijk en mooi uit. - Aluminium - Staal, dit is het duurst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten