maandag 19 mei 2014

Breng je tuin tot leven!

Een ontspanningsoord als tuin - tips

Ontspannen in de tuin

Een tuin met een echt thuisgevoel wil iedereen wel hebben. Een ontspanningsoord in uw tuin. Maar hoe creëer je die? De tuin moet de eigenschappen warm, gezellig en comfortabel uitstralen. Zo’n ‘thuisgevoeltuin’ geeft niet alleen in de zomermaanden genot, maar ook de rest van het jaar. Wat zijn de mogelijkheden om van een tuin een ontspanningsoord te maken?

Leven

Alles wat leeft, dus dieren, maar ook planten, brengt uw tuin tot leven. Dus plaats veel planten, bloemen en bomen in de tuin voor een levendige tuin. Maar niet alleen planten brengen leven in de tuin. Wat dacht u van een vijver? In een vijver kunnen vijverplanten geplaatst worden. Ook kunnen er vissen of kikkers in komen.

Loungeset

Het plaatsen van een geschikte loungeset is ook heel belangrijk als u een ontspannende tuin wilt creëren. In de tuin zijn de meubels minstens net zo belangrijk als in uw huis. Al denkt men dat vaak niet. Deze loungeset van SENS-line heeft een prachtig landelijk uiterlijk, wat voor een gezellige sfeer in uw tuin zorgt. Maar houdt u van wat strakkere meubelen? Dan is Supper Club Doyu wat voor u.

Opnieuw inrichten

Als u de tuin eens goed bekijkt, bedenk dan welke plekken/hoekjes in de tuin een make-over zouden moeten krijgen. Als u de tuin helemaal een ontspanningsoord wil maken, houd dan rekening met de volgende punten:
  • zoek geschikte items naar uw smaak (kaarsjes/schilderijen)
  •  maak een zitplekje (wees creatief: schommelbank/hangmat)
  •  zorg voor genoeg privacy
  • denk aan de afstand van de plek naar het huis 

Geuren

Wat is er lekkerder dan in de tuin zitten en allemaal heerlijke geuren ruiken? Er zijn een hoop bloemen te verkrijgen met een lekkere geur. Het ruiken van deze geuren geeft even een beetje rust aan uw hoofd. Even weg van de stressvolle wereld met drukke agenda’s en gehaast. De oplossing ligt gewoon dicht bij huis, in de tuin. Met al deze lekkere ruikende bloemen. Niet iedere bloem geeft het hele jaar die geur af, dus let daarop als u ze koopt.
geuren-bloem

Eigen plekje

Nu heeft u uw eigen plekje helemaal ingericht. Er is leven, een loungeset, lekker geurende bloemen en een gezellig hoekje met zelfgekozen spulletjes. U kunt er altijd mee verder gaan om het helemaal naar uw eigen wens te krijgen. Niemand neemt u dit lekker ontspannen plekje van u af!

Bron: Loungeset.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten