zaterdag 10 mei 2014

5 tips - Parasol schoonmaken



Een parasol is een populaire zonwering. Maar een parasol kan na verloop van tijd behoorlijk groen aanslaan of er erg vies uitzien. Als dit is gebeurt, hoe maakt u dan uw parasol weer helemaal schoon? Hier volgen 5 handige tips.

Tip 1

Maak regelmatig het doek schoon. Verwijder stof en vuil van het parasoldoek. Hierdoor blijft de parasol in goede conditie. Strijk, stoom of centrifugeer een parasoldoek nooit!

Tip 2

Het doek van een parasol is geïmpregneerd, dus als u het goed schrobt, zal de beschermende laag weggaan. Maak daarom een sopje van groene zeep en lauw water. Pak een borstel en smeer het op het doek. Laat het goed opdrogen in het zonnetje. Dit is niet slecht voor het milieu en niet slecht voor uw portemonnee. Let op dat u nooit allesreiniger of bleekmiddel gebruikt! Hierdoor kunnen er onherstelbare beschadigingen en verkleuring op het doek komen.

Tip 3

Als het past, kunt u de het doek van de parasol in uw badkuip leggen. Hierin doet u een sopje met een milde zeepoplossing en hierin kunt u het doek lekker laten weken. Spoel daarna wel voorzichtig uit met lauw water en laat vanzelf drogen. Behandel het doek daarna met een cleaner die algengroei tegengaat en het doek waterdicht maakt.


Tip 4

Berg de parasol op in een speciale beschermhoes op een droge, beschutte plek. Zorg dat u dit alleen doet met een droge parasoldoek. Anders kunnen er blijvende vlekken en kringen of zelfs verkleuringen op komen.

Tip 5

Was de parasol met zeem en een spons. Open de parasol en maak hem helemaal nat met de tuinslang. Gebruik absoluut GEEN hogedrukspuit! Dit kan de vocht- en vuilwerende coating van de parasol aantasten. Als u het parasoldoek volledig nat heeft gemaakt, wrijft u hem zachtjes in met een milde zeepoplossing (gemixt met lauw water). Schrob het parasoldoek daarna zachtjes schoon en spuit deze helemaal schoon met de tuinslang. Laat het doek vanzelf weer drogen. Wat handig is, is om het weerbericht in de gaten te houden.

Parasol aankoop tip:

Bent u opzoek naar een parasol, dan heeft loungeset.nl een groot assortiment aan parasols. Groot, klein, rond, vierkant, rechthoekig, met stok of juist een zweefparasol, u kunt het allemaal hier vinden in onze parasol categorie.

schoonmaakspullen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten