donderdag 29 mei 2014

Tuintje in mijn stad



Stadstuin- Welke tuin in een grote stad?

In grote steden woon je meestal dicht op elkaar. Je hebt geluk als je een eigen (kleine) tuin hebt, dus je wilt er wat van maken! Voor de mensen die ook in de stad wonen, maar geen eigen tuin hebben, hebben wij het artikel over balkontuinen. Die kun je hier vinden.

Stadstuin met hoeken

In de kleine tuinen die je meestal midden in de stad hebt, kunt u het best gebruik maken van de hoeken in uw tuin. Hierdoor heeft u meer ruimte in je tuin en lijkt uw stadstuin over het algemeen groter. Dit kan inhouden dat u een hoekbank koopt, of een rechte loungebank tegen de zijkant van uw tuin aanzet. Zo kunt u ook meer accessoires kwijt in je tuin. Deze loungeset van Buddha Lounge heeft een perfecte vorm. Hier kunnen meerdere mensen op zitten, dus een gezin is hiermee in één keer klaar. Ook is de loungeset onderhoudsvriendelijk, wat betekent dat de kussens en het wicker geen onderhoud nodig hebben en zo schoon te maken zijn met een eenvoudig doekje.  
Buddha Lounge Anzan - earl grey

Privacy

Door de grote gebouwen om je heen, kunnen de buurtbewoners zo je tuin in kijken! Dat is niet de bedoeling. Je hebt een grote kans dat er toch al veel schaduw in je tuin is door deze gebouwen, dus voor de privacy kan je bomen in en rond je tuin zetten. Zo zien de mensen dus minder en voel jij je veilig om te doen wat je wil in de tuin. Dit helpt ook tegen eventuele vervelende bovenburen. En wat ook een handige tip is, is om een grote parasol aan het begin van uw tuin te plaatsen.

Tuinindeling

Wat bij een kleine stadstuin handig is, is om uw tuin in verschillende delen te verdelen. Dus het eerste deel is het terras. Het tweede deel met de planten en eventueel een derde deel. Als uw tuin veel schaduw bevat, betekent het niet dat u geen planten in de tuin kunt zetten. Wel moet u er rekening mee houden dat de planten die u wilt plaatsen niet veel zon nodig hebben. Voorbeelden van dit soort planten zijn: varens, ligularia's en vlijtige liesjes. 
vlijtig-liesje
Bron: Loungeset.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten