vrijdag 16 mei 2014

Tips voor aankoop van loungeset

tuinmeubelen selecteren

Tips om tuinmeubelen te selecteren

U wilt een nieuwe loungeset of tuinset aanschaffen, maar weet niet zo goed waar u allemaal op moet letten. Hier volgen een aantal punten die u echt niet mag vergeten.

1. Garantie

Bij een grote aankoop willen we niet dat het product geen goede garantie biedt. Lees daarom altijd goed hoeveel jaar garantie een bepaald merk biedt. Als de tuinmeubelen dan kapot gaan of iets dergelijks, hoeft u in ieder geval niet weer een groot geldbedrag uit te geven.

2. Materiaal

Het is ook belangrijk dat u een loungeset van goed materiaal kiest. Wilt u een materiaal dat geen onderhoud nodig heeft of maakt het u niet zo veel uit?

Lichtgewicht aluminium, plastic, PVC en kunststof

Zijn makkelijk te verplaatsen (licht van gewicht), relatief goedkoop, hebben weinig onderhoud nodig en zijn daarnaast ook roestbestendig

Houten meubelen

Hebben meer de feeling van een echt meubel, wat ook erg stevig en comfortabel aanvoelt. Deze meubels zijn wel minder makkelijk te verplaatsen en hebben meer onderhoud nodig.

Staal en smeedijzer

Zijn stevig en zwaar, roesten tenzij ze ze goed behandeld of geschilderd zijn.

Rotan, riet en natuurlijke grassen

Onderhoud is om het jaar nodig. Als ze goed worden behandeld met hard finish, doen ze het erg goed buiten.

3. Zitcomfort

Zorg ervoor dat u heerlijk op de stoelen of bank kunt zitten. Want u wilt niet te dicht op de grond zitten, een smalle zitplek of juist een te grote zitplek hebben. Daarnaast is het niet fijn als u diep in de stoel zakt. Dat zijn allemaal punten waar u op moet letten bij het kopen van een stoel of bank. U wilt er ten slotte voor uw plezier in zitten en dan is het wel fijn als de stoel lekker zit, een groot zitcomfort haal je uit bijvoorbeeld deze set: Mambo loungeset

4. Aanbiedingen

Ga op zoek naar leuke aanbiedingen. Er zijn vaak wel tuinmeubelen met korting te koop. Dit scheelt natuurlijk een heleboel geld. Zorg wel dat u gewoon garantie blijft houden en dat u het product kunt ruilen indien gewenst. Pas ook op voor miskopen. Een aangeprezen meubel is niet altijd kwalitatief hoogwaardig.

5. Pas tuinmeubelen op de tuin af

Het is de bedoeling dat de tuin een rustplek is, waar u kunt ontspannen. Daar passen die felgekleurde meubelen toch minder goed in dan het in eerste instantie leek. Pas uw tuinmeubelen af op de kleuren die u ook binnen in huis gebruikt. Dus heeft u in huis vooral witte meubelen, zet dan geen oranje buitenmeubelen in de tuin. Zo’n ‘eyecatcher’ is gewoon geen goed idee. Integreer uw tuinmeubels in de kleuren en de omgeving van uw huis.
Heeft u nog goede punten waarop het belangrijk is om tuinmeubelen te selecteren, geef deze dan aan ons door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten