donderdag 23 april 2015

Prima lounge en lounge dining sets LIFE Outdoor Living review

Prima loungeset LIFE Outdoor Living

De lounge en lounge dining sets van het merk LIFE Outdoor Living zijn gemaakt van een nieuw materiaal: corn weave. De zandkleurige kussens zijn speciaal gemaakt om te combineren met corn weave. De Prima loungeset is perfect voor een avondje relaxen in de tuin en de lounge dining set is naast loungen ook gemaakt om op te eten! De tafel is namelijk hoger dan bij een normale loungeset en daardoor is de lounge dining set eigenlijk perfect voor loungen én voor dineren in de tuin! De loungeset bestaat uit een tweezitsbank, twee stoelen en twee tafels. De tafels kun je onder elkaar schuiven als je met een kleine groep bent of als je weinig ruimte hebt. De lounge dining set heeft zes Amber stoelen en een ronde eettafel.

Afmetingen

Hieronder staan alle onderdelen van beide sets op een rijtje met de afmetingen erbij:

Tweezitsbank (loungeset)

- Breedte: 185 cm;
- Lengte: 90 cm;
- Hoogte: 72 cm

Stoel 2x (loungeset)

- Breedte: 90 cm;
- Lengte: 90 cm;
- Hoogte: 72 cm

Duo tafel (loungeset)

- Breedte: 90 cm;
- Lengte: 72 cm;
- Hoogte: 44 cm

Amber stoel 6x (lounge dining set)

- Breedte: 90 cm;
- Lengte: 68 cm;
- Hoogte: 67 cm

Eettafel (lounge dining set)

- Diameter tafelblad: 150 cm;
- Hoogte: 74 cm

Materialen

Het frame van de Prina sets zijn gemaakt van aluminium. Daar bovenop is corn weave. Corn weave is kunststof bananenblad vlechtwerk. Het ziet er net zo uit als bananenblad en het voelt ook hetzelfde! Corn weave heeft wel een voordeel vergeleken met bananenblad: corn weave is onderhoudsvriendelijk: het is geen natuurlijk materiaal en dus kan het niet rotten. De meubels zijn ook makkelijk te verplaatsen door de combinatie van aluminium en corn weave. Beide Prima sets hebben een glazen tafelblad en de kussens zijn gemaakt van all weather materiaal. Dit betekent dat de kussens niet verkleuren door uv-straling en dat ze wel tegen een regenbui kunnen. Wij raden wel aan om de kussens te beschermen tegen de regen door de naar binnen te brengen met slecht weer of door een beschermhoes op de set te leggen. Door de combinatie van het corn weave en de all weather kussens zijn de Prima sets zowel oud als nieuw.

Over LIFE Outdoor Living

Een mix van stijl en identiteit en een oase van rust. Dit moet elke tuin zijn volgens het merk LIFE Outdoor Living. Zij levert dan ook onderhoudsvriendelijke tuinmeubelen en daarnaast gebruikt ze alleen hoogwaardige materialen: natuursteen, gerecycled teakhout, hoogwaardig aluminium, roestvast staal en tijdloos kunststof. De ontwerpen vinden een balans tussen hip landelijk en industrieel, en ze probeert te spelen met vormen en materiaalcombinaties. LIFE Outdoor Living is dan ook trendsetter op de markt. Haar tuinmeubelen moeten een comfortabele uitstraling hebben en ze moeten sieraden zijn voor in de tuin.

Prima loungeset LIFE Outdoor Living

Prima lounge dining set LIFE Outdoor Living

Corn weave

Geen opmerkingen:

Een reactie posten