donderdag 2 april 2015

Muurparasol






Soms zijn normale staande parasols niet altijd handig, bijvoorbeeld op een klein terras waar je zoveel mogelijk ruimte wilt gebruiken. Voor dit soort gevallen hebben wij de oplossing: koop een muurparasol! Met een muurparasol heb je een schaduwrijke plek voor je loungeset en lever je geen kostbare ruimte in. Een muurparasol bevestig je met een beugel aan de muur en je kunt hem draaien en zwenken, net als een normale parasol. De bevestigingsbeugel is klein, zodat hij past aan een stevige schutting of aan een tuinhuisje.

Voordelen

Met een muurparasol heb je de schaduw die je wilt zonder dat je ruimte inlevert. Nog een groot voordeel is dat je geen parasolvoet nodig hebt: geen gestruikel meer en geen insecten die zich onder de voet verstoppen. Je hoeft geen zware parasolvoeten meer te verschuiven om weer schaduw te krijgen, want een muurparasol kun je draaien en zwenken. Het laatste voordeel is dat deze parasol niet om kan waaien, omdat hij stevig is bevestigd aan de muur.

Soorten muurparasols

Paraflex

De Paraflex muurparasol behoort tot de besten. Hij heeft een stevige, flexibele aluminium arm is in twee maten te koop en de hoogwaardige doeken zijn verkrijgbaar in 17 verschillende kleuren en in drie verschillende maten, waarvan de grootste 2,70 diameter is. De doeken zijn afneembaar en kunnen gewassen worden. Iets duurder is een Sunbrella acryl parasoldoek. Deze doeken hebben een hogere uv-bestendigheid en ze behouden langer hun kleur. Bij aanschaf van verschillende wisselstukken kunt je bijvoorbeeld meerdere muurbevestigingen aanschaffen, waardoor het nog gemakkelijker is je muurparasol aan het einde van de dag nog even aan de andere kant van de tuin te hangen. Tevens zijn er palen voor een grondbevestiging verkrijgbaar, voor het geval je hier toch behoefte aan hebt. Op de Paraflex krijg je 2 jaar garantie.

Easyol

De Easyol muurparasol is de goedkoopste muurparasol met een goede kwaliteit. Het doek van de parasol heeft een diameter van 2,50 meter en hij is verkrijgbaar in 3 kleuren: ecru, taupe en grijs. De arm is flexibel en is 1,75 meter lang. De Easyol bevat geen verschillende wisselstukken. Ook op deze muurparasol krijg je 2 jaar garantie.

Beschermhoes

Je kunt het doek van je muurparasol beschermen met een waterdichte beschermhoes. Hierdoor gaat hij ook een stuk langer mee. Hij is geschikt voor alle soorten parasols en er zit een handige opsteekstok bij.


Bron: loungeset blog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten