woensdag 15 april 2015

Groen en symmetrie in de Franse tuin

Franse tuin

Veel groen, strakke vormen en vooral symmetrie, dit zijn de kenmerken die elke Franse tuin moet hebben. En Franse tuin heeft een pad met aan beide kanten symmetrische heggen eromheen. Tussen deze heggen, ligt vaak grind of gras. Een bekend voorbeeld van een Franse tuin is het paleis van Versailles. Als je een Franse tuin aanlegt, kun je jouw tuin omtoveren tot een klein paleis van Versailles! Maak het af met een terras voor een geweldig uitzicht op zo'n Franse formele tuin en je hebt alleen nog maar een strakke loungeset of tuinset nodig!

Onderhoud

Je wilt natuurlijk dat je tuin er mooi en strak uit blijft zien. Je moet de tuin goed onderhouden. Het grootste deel van het onderhoud bestaat uit heggen en andere planten en bomen snoeien en het gras maaien. Af en toe moet je wat onkruid wieden en ook niet onbelangrijk: houd de seizoensplanten in de gaten!

Planten

De overheersende kleur in een Franse tuin is duidelijk groen. Je kunt naast de grasvelden en de heggen meer groene planten in je Franse tuin plaatsen. Groene bomen en kleine groepjes groene planten doen het erg goed. Dit zijn bijvoorbeeld buxus, taxus, eik, beuk, kastanje en leilinden. Groen moet de overheersende kleur blijven, dus plant niet te veel seizoensbloemen in de tuin. Geschikte bloemen voor een Franse tuin zijn bijvoorbeeld lavendel of een rozensoort. Gebruik in deze tuin zoveel mogelijk planten die je in vorm kunt snoeien, zodat de tuin er mooi en strak uit ziet. Planten en andere decoraties staan ook altijd symmetrisch en vaak in tweetallen of groepjes.

Inspiratie

Wil je ook een Franse tuin aanleggen, maar heb je eerst nog wat inspiratie nodig voor het ontwerp? Misschien kun je dan uit de foto's hieronder ideeën halen. We zijn nu in het voorjaar en nu is dus het perfecte moment om in de tuin aan de slag te gaan! 

Franse tuinen

Franse tuinen

Franse tuinen inspiratie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten