maandag 13 april 2015

DIY decoraties van wasknijpers

Gedecoreerde wasknijpers

In deze DIY staan wasknijpers centraal. Waarschijnlijk heb je wel wasknijpers in je huis liggen en anders kun je ze goedkoop in de winkel kopen. Met wasknijpers kun je leuke dingen voor huis en tuin maken. Hieronder staan twee korte en makkelijke do it yourselfs waarin wasknijpers de hoofdrol spelen. De eerste DIY vertelt je hoe je van een wasknijper een mooie koelkastmagneet kunt maken en de tweede tutorial gaat over hoe je van wasknijpers een leuke bloempot kunt maken.

Wasknijper als koelkastmagneet

Voor de eerste DIY heb je natuurlijk een wasknijper nodig, maar ook een zelfklevende magneet. Om je koelkastmagneet creatief en origineel te maken, kun je de wasknijper eerst versieren. Verf de wasknijper in een mooie kleur met acrylverf, teken en patroontjes op of maak leuke vormen met stift. Als je niet zo goed kunt tekenen, kun je plakband met een leuk patroon op de wasknijper plakken. Plak de magneet aan één kant van de wasknijper en de andere kant van de magneet aan de koelkast. Je kunt deze wasknijper gebruiken om een leuke foto of een handige memo aan te hangen. Je kunt natuurlijk meerdere koelkastmagneten maken als je je koelkast op wilt fleuren!

Bloempot van wasknijpers

Voor deze DIY heb je naast wasknijpers een leeg blikje nodig die niet zo hoog is en een dunne rand heeft en mooie planten om in de pot te zetten. Ook bij deze tutorial kun je de wasknijpers eerst versieren. De rest is zo makkelijk als het kan:knijp de wasknijpers aan de rand van het blikje, totdat je helemaal rond bent geweest. Het mooiste resultaat krijg je als je ze strak op elkaar knijpt, zodat je geen blikje meer ziet als je klaar bent. De bloempot is nu af, stop er mooie bloemen in en zet hem op je tuintafel. Als je niet zo'n bloemenmens bent, kun je er ook een waxinelichtje in doen! Zo wordt je bloempot een leuke en creatieve kaars. 

Inspiratie

Deze twee low budget do it yourselfs zijn eenvoudig en je hebt er niet veel tijd voor nodig. Het is toch wel leuk om eerst het werk van andere mensen te zien om je te inspireren voordat je zelf aan de slag gaat. Hieronder staan een aantal leuke foto's om je op ideeën te brengen.

Decoratie wasknijpers

Kaarsenpotten wasknijpers

Versierde wasknijpers

Bron: loungeset.nl blog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten