dinsdag 7 april 2015

DIY garen paasei

Garen paaseitjes

Een gezellige paas DIY: maak van garen een transparante paasei! Erg leuk op tafel tijdens de paasbrunch. Wat je hiervoor nodig hebt, zijn: een ballon, een schaal of bakje, dun garen of borduurgaren, lijm, water en een schaar.

Do it yourself

Vul de schaal of het bakje met water en meng het met lijm totdat je een dikke vloeistof krijgt. Pak de schaar en het garen en knip de garen in stukjes van ongeveer 60 centimeter. Blaas nu de ballon op, blaas er niet te veel lucht in want het moet natuurlijk wel de vorm van een ei hebben! Knoop nu de ballon dicht. Dip de garen helemaal in de schaal of het bakje met water en lijm en haal eventueel overtollig waterlijm weg. Bind de garen om de ballon heen. Dit kun je met zoveel mogelijk garen doen als je wilt, maar zorg ervoor dat je ruimte overhoudt. Laat de garen over elkaar heen lopen voor een mooi effect. Leg de uiteinden onder het garen ei als je niet wilt dat ze zichtbaar zijn. Voorlopig ben je klaar, laat nu de lijm minstens een dag drogen en draai het halverwege de dag om om ook de onderkant goed te laten drogen. Als de lijm droog is, is het tijd om de ballon te laten knappen. Als het goed is, blijft het garen gewoon in eivorm zitten! Haal de stukjes ballon uit je ei en je garen paasei is af!

Tip

Voor een nog mooier effect kun je chocolade paaseitjes in je garen paasei leggen. Doe dit bij het opblazen van de ballon en leg de chocolade paaseieren erin voordat je het dichtknoopt. Het is handig om dit met twee personen te doen. Als de ballon kapot is, zul je zien dat de chocolade paaseitjes vast zitten in het garen ei!

Inspiratie

Hieronder kun je foto's vinden van mensen die deze do it yourself al eens hebben geprobeerd. Als je ook zo'n paasei wilt maken, kun je deze foto's gebruiken ter inspiratie. De visite zal je zelfgemaakte paasei zeker leuk vinden!

Paaseieren van garen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten