dinsdag 28 april 2015

DIY Dahlia krans

Papieren dahlia krans

De winter is achter de rug en dat betekent dat het weer tijd is voor relaxen in je loungeset en mooie bloemen! Haal de look van je tuin naar binnen met een DIY papieren dahlia. Loungeset.nl vertelt je hoe je dit kunt maken. Je bent veel tijd kwijt met het maken van deze bloem, maar het is wel eenvoudig en natuurlijk ook leuk!

DIY dahlia krans

Voor deze DIY heb je nodig:
- Gekleurd papier;
- Een stuk karton;
- Een hete lijmpistool;
- Een schaar of een papiersnijder;
- Een passer

Knip het karton in een mooie ronde cirkel. Het is handig als je hierbij een passer gebruikt. Teken in deze cirkel nog een cirkel met je passer, maar knip deze niet uit! Knip het papier wat je gebruikt voor de buitenkant van je dahlia in stukken van 10 bij 10 cm en alle papiertjes die in het midden komen 8 bij 8 cm. Je krijgt een leuk effect als je meerdere afmetingen en verschillende kleuren papier gebruikt. Vouw alle papiertjes die je nu hebt in de vorm van een ijshoorntje. Begin met de papiertjes die aan de buitenkant komen, plak de ijshoorntjes dicht zodat ze niet meer open kunnen. Druk de dunne uiteinden van de ijshoorntjes plat en lijm ze vast aan het karton. Plak ze op de cirkel die je in het begin op het karton hebt getekend. Lijm alle papiertjes niet strak naast elkaar maar laat steeds wat ruimte over, de volgende rij moet namelijk tussen deze rij! Herhaal deze stappen net zolang totdat je de binnenkant hebt bereikt en je geen karton meer ziet. Nu is je dahlia krans af! Hang het in huis om de lente naar binnen te brengen of geef het een mooi plekje in de tuin.

Inspiratie

Deze tutorial klinkt nu misschien nog een beetje vaag, maar deze foto's zullen alles ophelderen! Ze zijn tevens ook een goede inspiratiebron voor het maken van jouw dahlia. Experimenteer met mooie kleuren!

Papieren dahlia krans

Dahlia kransen van papier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten