woensdag 6 mei 2015

Thuisbioscoop in je tuin

template_inspiratie_thuisbioscoop_blogformaat

Het komt je misschien bekend voor: je wilt graag je favoriete film kijken, maar je wilt ook in je tuin van het warme weer genieten. Je hoeft niet te kiezen, want met een bioscoop in je tuin kan je ze allebei tegelijk doen! Met een thuisbioscoop in je tuin kan je heerlijk een film of een tv-serie vanaf je loungeset bekijken. Een koel drankje en een bakje popcorn erbij en genieten maar!

Onderdelen thuisbioscoop

Met een outdoor cinema kun je het bioscoopgevoel creëren in je eigen tuin. Een outdoor cinema set bestaat uit een projectiescherm, een projector, speakers en een HDMI-kabel, zodat het beeld van bijvoorbeeld je laptop op het scherm komt. Je kunt in plaats van een gewoon projectiescherm ook een opblaasbaar projectiescherm kopen. Deze zijn lichter en je kunt ze makkelijker in de tuin plaatsen. Als je een grote witte muur in je tuin hebt, hoef je helemaal geen projectiescherm te kopen! Als je je buren te vriend wilt houden, kun je een equalizer aanschaffen om lage bastonen te dempen.

Handige tips

In het donker is tuinverlichting en echte sfeermaker. Zorg ervoor dat je je tuin niet teveel verlicht, want dat gaat ten koste van de helderheid van het scherm! Met tuinverlichting is je thuisbioscoop in de late uurtjes niet helemaal donker, maar kun je behalve het scherm nog wat zien. Een terrasoverkapping is een erg geschikte plek voor een thuisbioscoop: je zal geen last van regen en teveel licht op je scherm hebben. Als het koud wordt, kun je een warme deken over jezelf leggen of de terrasverwarming aanzetten. Als je projecteert op een witte muur, kun je contrastverf in een elektronicawinkel kopen en dit op de muur schilderen. Je kunt contrastverf kopen in elektronicawinkels en overdag zie je niks van de verf.

Inspiratie

Met een thuisbioscoop in je tuin kun je nóg meer van je tuin genieten en kinderen zullen het ook geweldig vinden! Geniet rustig in je tuin van je favoriete films en series op bioscoopkwaliteit. Als je de foto's hieronder ziet, wil je ook een thuisbioscoop in je tuin!

 Thuisbioscoop tuin

Thuisbioscoop achtertuin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten