maandag 18 mei 2015

DIY vlinder voerbak

DIY voerbak vlinders

Het belooft aan het eind van de week beter weer te worden en dat betekent dat je weer buiten kunt zitten. Dit is ook het perfecte moment om vlinders in je tuin te halen! Met vlinder in je tuin, krijg je een gezellige en zomerse sfeer. Je kunt vlinders naar je tuin lokken met speciale planten, maar ook met een voerbak gemaakt voor vlinders. In deze DIY vertelt loungeset.nl je hoe je een mooi voerbakje voor vlinders kunt maken.

DIY voerbak voor vlinders

Hieronder staat een lijst met alles wat je nodig hebt om een mooi voerbakje voor vlinders te maken:
- Een bord;
- Een stuk draad;
- Een bordenhouder;
- Een metalen ring;
- Hete lijm;
- Kleurrijke zijdebloemen;
- Glasparels;
- Bladeren;
- Een klein sponsje;
- Water;
- Suiker;
- Een lepel

Leg het bord op de bordenhouder. Knoop aan vier hoeken van de bordenhouder een stuk draad. Rijg de glasparels aan de draden. Het is handig als je hierbij twee knopen per draad maakt: één voordat je de glasparels erop rijgt en nog één nadat je ze erop hebt geregen. De glasparels kunnen nu niet van het touw af glijden en ze vangen licht, wat vlinders aantrekt. Knoop de uiteinden van alle draden aan de metalen ring, lijm met hete lijm wat zijdebloemen aan de draden en hij is klaar voor gebruik! Je kunt hem aan een boom of aan een schutting hangen.

Vlindervoer

Je bent nog niet helemaal klaar, de vlinders willen namelijk ook nog voer krijgen voordat ze naar je tuin komen! Gelukkig kun je dit makkelijk zelf maken met spullen die je in huis hebt liggen. Meng suiker met warm water, wacht totdat de suiker oplost en laat het afkoelen. Leg ondertussen een paar bladeren in het midden van je voerbakje neer en hier bovenop een kleine spons. Gebruik een lepel om het suikerwater op het sponsje te gieten tot het moment dat de spons het suikerwater oplost. Let op dat het suikerwater niet overstroomt. Dit is je vlindervoer! Als je het vlindervoer regelmatig aanvult, kun je vanuit je ligbed de hele zomer genieten van vlinders in je tuin!

Inspiratie

We hebben wat mooie foto's van voerbakken verzameld met voorbeelden van zelfgemaakte voerbakken voor vlinders. Perfect om inspiratie uit te vinden of om ideeën op te doen voor een originele voerbak.

Voerbak vlinders DIY

Geen opmerkingen:

Een reactie posten