maandag 4 mei 2015

DIY tijdschriftenrek

DIY Tijdschriftenrek

Met alle tijdschriften en kranten die regelmatig in de brievenbus vallen, kan het zo zijn dat een aantal van deze tijdschriften en kranten ergens in huis rondslingeren. Je raakt ze op een gegeven moment kwijt en dat wil je natuurlijk niet! Wij hebben een leuke DIY waarbij je je handen lekker uit de mouwen kunt steken: maak voor je tijdschriften en kranten een mooi tijdschriftenrek. Perfect voor alle kranten en tijdschriften die je nog aan het lezen bent. Een tijdschriftenrek staat leuk, handig en overzichtelijk naast je ligbed!

Tijdschriftenrek

Bij het maken van een tijdschriftenrek is het handig als je met gereedschap om kunt gaan of als een iemand die met gereedschap om kan gaan je helpt. Hieronder staan alle benodigdheden voor deze do it yourself:
- Houten balken;
- Een dun snoer;
- Verf en stiften;
- Een boormachine;
- Schroeven;
- Een schroefmachine;
- Een zaag;
- Een lange liniaal;
- Eventueel ijzeren platen

Het eerste wat je moet doen, is de houten balken in vier stukken afzagen. Zaag de balken in twee verschillende maten, zodat je een rechthoek hebt. Schroef nu de balken aan elkaar vast. Maak nu ruimte voor het snoer door rechte strepen te trekken en rondjes te tekenen op de plekken waar je wilt boren. Daarna kun je de gaten boren. Nu kun je je tijdschriftenrek versieren. Verf het hout in mooie kleuren, teken er een leuk patroon op of beter: doe ze allebei! Prik eventueel verf in de doorboorde gaatjes door en laat het goed opdrogen. Het laatste wat je moet doen is het snoer door de geboorde gaten rijgen. Zorg ervoor dat het snoer dunner is dan de diameter van de gaten en rijg ze er strak door, het is niet de bedoeling dat het snoer gaat hangen. Knoop beide uiteinden van het snoer stevig vast of werk de uiteinden af met ijzeren plaatjes. Nu is je tijdschriftenrek af! Je hebt één overzichtelijke plek voor al je dag-, week- en maandbladen.

Inspiratie

Hieronder staan leuke voorbeelden van tijdschriftenrekken. Als je het nét even anders wilt doen dan de do it yourself hierboven, kun je hier inspiratie vandaan halen!

DIY Tijdschriftenrekken

Tijdschriftenrekken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten