woensdag 13 mei 2015

Mediterrane tuin inspiratie

Mediterrane tuin

Is de tuin voor jou dé plek om tot rust te komen? Dan is een mediterrane tuin perfect voor jou! Vooral als je in een grote stad woont, is de mediterrane tuin een aanrader. Het maakt niet uit of je een grote tuin hebt of een klein balkon, er is altijd een manier om je tuin een mediterrane uitstraling te geven. Zelfs met het koude en regenachtige weer in Nederland zijn er mooie planten en bomen die bij deze exotische stijl passen!

Hoe herken je een mediterrane tuin?

Een mediterrane tuin heeft afgeronde vormen, een hoge aardekleurige muur, een overdekt stuk tuin, een (verhoogde) vijver met waterval, strakke betegeling, grote plantenbakken en natuurlijk de onmisbare mediterrane planten. Alsof je op een tropisch eiland zit! Met de hoge muur heb je veel privacy en met het geluid van de waterval vervagen alle geluiden buiten de tuin. Daarom is een mediterrane tuin zo perfect voor in een grote stad! Je kunt deze tuin afmaken met een teakhouten loungeset,

Planten

Planten zijn ook de mediterrane tuin belangrijk. Nederland heeft geen tropisch klimaat, maar gelukkig zijn er genoeg planten en bomen die het Nederlandse weer aankunnen. Daarnaast passen er ook winterharde planten en bomen in deze tuin. Mediterrane planten die in de mediterrane tuin passen, zijn: lavendel, albizia, granaatappel en citrus. Deze planten kun je ook gebruiken als je je balkon een mediterraans tintje wilt geven. De bomen die je kunt planten, zijn: vijgenboom, olijfboom, kurkeik, kakiboom, johannesbroodboom, magnolia grandiflora, cordyline en eucalyptus. Je kunt deze planten en bomen in de grond planten, maar het is typisch mediterraan om ze in grote potten te planten.

Inspiratie

Bij een inspiratieblog horen natuurlijk mooie inspiratiefoto's! Hieronder kun je die vinden. Als je zelf een mediterrane tuin wilt aanleggen, kun ideeën opdoen uit deze foto's! Misschien raak je wel geïnspireerd bij het bekijken van de foto's.

Mediterrane tuinen

Mediterrane tuinen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten