maandag 11 mei 2015

Leuke DIY tips voor Moederdag

Moederdag

Afgelopen zondag was het Moederdag. Een dag om extra lief tegen alle moeders te zijn! Een klassiek Moederdagcadeau is ontbijt op bed. Je kunt daarnaast ook iets moois voor een moeder kopen, maar het is leuker en persoonlijker als je haar iets geeft wat je zelf hebt gemaakt! Loungeset.nl geeft je voor volgende Moederdag twee tips voor een geslaagd cadeau!

Hartvormig garen

Deze DIY is erg leuk. Je moet er wel een hele middag voor in beslag nemen, maar dan heb je ook iets moois gemaakt! Wat je nodig hebt, zijn een stuk hout, papier, een potlood, een hamer, spijkers en veel garen nodig.Je kunt het stuk hout in een mooie kleur verven en als de verf droog is, kun je beginnen met het hart. Teken op papier een hart, leg dit papier op het stuk hout en sla spijkers op de lijn. Daarna kun je het papier weghalen en het garen tevoorschijn halen. Knoop een uiteinde vast aan één van de spijkers en laat het garen door alle spijkers heen gaan, totdat je een hartvorm in de garen kunt zien (als je garen tegen die tijd nog niet op is). Je Moederdagcadeau is nu klaar! 

Etagère

Deze do it yourself is wat eenvoudiger en zal ook minder tijd in beslag nemen. Je hebt drie borden, twee kopjes en componentenlijm of een lijmpistool nodig. Je kunt servies kopen wat al mooi versierd is, maar het is ook leuk om zelf iets persoonlijks erop te tekenen! Zorg er in elk geval voor dat het servies schoon is en dat er geen stickertjes meer aan zitten. Bepaal eerst de indeling van je etagère met het servies en daarna kun je alles aan elkaar lijmen. Laat alles goed drogen en het is klaar! Leg er wat lekkers op, pak het mooi en en geef de etagère aan een hardwerkende moeder. Als al het lekkers op is, kan ze het gebruiken voor een high tea of als handig bakje voor haar badkamerspullen.

Inspiratie

Wil je de do it yourselfs met een net iets ander resultaat uitvoeren? Geen probleem, de foto's hieronder helpen je daarbij! Of je nu inspiratie zoekt of gewoon een verheldering van de ideeën hierboven.

DIY Etagères en garen harten Moederdag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten