maandag 9 maart 2015

DIY vogelbadje



DIY vogelbadje van blad

We zijn inmiddels al in maart en dat betekent dat het weer warmer wordt en dan komen de vogels terug! Nodig de vogels uit met een zelfgemaakt vogelbadje, gemaakt van een boomblad. Erg leuk gezicht vanaf je loungeset. Wij vertellen je hoe dit moet.


Benodigdheden

Je hebt nodig:
- een boomblad;
- zand;
- (tuin)gereedschap: een emmer, handschoenen en eventueel een schoffel;
- beton;
- water;
- kippengaas (eventueel)

Vogelbadje

Kies een boomblad uit. Zorg ervoor dat je een blad kiest wat groot genoeg is voor een vogel en dat je blad niet plat is, er moet natuurlijk water in want anders is het geen bad. Leg je blad ondersteboven op een hoopje zand. Maak nu het beton nat, hiervoor heb je het gereedschap nodig. Giet het water niet in één keer in de emmer met beton, maar doe dit in kleine beetjes, gebruik hiervoor bijvoorbeeld een glas. Als het beton goed nat is, pak je wat uit de emmer en leg je dit op het blad, wat nog steeds ondersteboven in het zand ligt. Verspreid het beton vanuit het midden naar de zijkanten, zo veeg je alle luchtbubbels eruit. Veeg het beton niet plat, want dan verlies je de vorm en kan er nauwelijks nog water in! Je vogelbadje moet nu ongeveer 5 cm dik zijn in het midden en 2,5 cm aan de rand. Voor extra stevigheid, kun je kippengaas op het beton leggen, handig als je een groot blad gebruikt. Je hoeft nu alleen nog maar een voetstuk voor je vogelbadje te maken. Hiervoor kun je het overige natte beton gebruiken met een steen als voetstuk. Wacht 24 uur voordat je het blad van het beton verwijderd. Als je een groot blad gebruikt, is het slim om zelfs 48 uur te wachten. Na het lange wachten is je vogelbadje af. Nu kun je het met water vullen en het een plekje geven in je tuin!

Inspiratie

Wil je ook een vogelbadje maken, maar eerst zien hoe het eindresultaat van anderen eruitziet? Hieronder staan een paar foto's die je kunnen helpen. Ze zijn ook handig om inspiratie op te doen voor jouw eigen vogelbadje.

Vogelbadjes van blad

Bron: blog loungeset.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten