dinsdag 31 maart 2015

DIY kussen gemaakt van tas

DIY Stoffen tas kussen

Misschien heb je nog wel een oude tas in de kast liggen waar je niks meer mee doet en alleen maar in de weg ligt. Deze tas kun je veranderen in een kussen! In deze DIY blog vertellen wij je hoe je dit kunt doen. Je kersverse kussen zal mooi en huiselijk staan op je loungeset in de tuin en bij slecht weer, kan het op de bank of op de stoel binnen. Heb je geen stoffen tas in huis? Geen probleem, je kunt ze namelijk gewoon in de winkel kopen.

Wat heb je nodig?

Gelukkig is dit geen ingewikkelde DIY, het is wel handig als je kunt naaien of als er iemand in de buurt is die dat kan. Hieronder staan alle benodigdheden op een rij:
- Een stoffen tas;
- Fiberfill of een andere zachte stof;
- Garen of draad;
- Een naald

DIY kussen van tas

Nu beginnen we met de echte do it yourself. Als je wilt, kun je de tas eerst versieren, zodat je straks een origineel kussen hebt. Vul daarna de tas met het fiberfill (of het andere zachte stof), gebruik niet te veel, want dan kan de tas niet meer dicht. Naai nu de opening van de tas dicht. Als je wilt dat het draad of garen opvalt, gebruik dan een felle kleur en als je wilt dat het draad juist niet opvalt, kies dan voor een kleur die ook in de tas voorkomt. Je tas lijkt nu al aardig veel op een kussen. Je kussen is nu af! Je kunt nu de hengsels eraf halen als je dat wilt, maar als je het kussen mooier vind met hengsels kun je die eraan laten.

Inspiratie

Inspiratie is belangrijk als je een DIY tutorial zelf wilt uitvoeren. Daarom hebben wij hieronder een aantal foto's verzamelen die je kunnen helpen met de inspiratie voor een origineel taskussen. Je kunt meerdere kussens maken, dat zal erg gezellig staan!

Kussens stoffen tas
DIY Kussens stoffen tas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten