woensdag 25 maart 2015

DIY gloeilampen bloemenvaas

Bloemen in gloeilamp

Je hebt misschien nog wel een paar oude gloeilampen in huis liggen die niet meer werken. Deze lampen zijn perfect voor deze DIY, je kunt er namelijk een bloemenvaas van maken! Erg leuk als je even krap bij kas zit, maar toch iets moois in je tuin wilt. Ze staan erg leuk op een balkon. Hieronder staat precies hoe je van een gloeilamp een bloemenvaas kunt maken,

Benodigdheden

Dit is geen ingewikkelde do it yourself en een trip naar de bouwmarkt is niet nodig. Dit heb je nodig:
- Een oude gloeilamp;
- Een metaalschaartje;
- Een schroevendraaier;
- Bloemen;
- Een ijzerdraadje of stootkussentjes

Gloeilampen bloemenvaas tutorial

Pak een oude gloeilamp, het liefst een doorzichtige. Wij raden het niet aan om gekleurde lampen te gebruiken, want ze kunnen giftige stoffen bevatten. Je begint met het uithollen van de lamp: draait met een metaalschaartje het ijzeren puntje los. Het kan zijn dat er metalen draden breken, dat is niet erg. Breek nu voorzichtig het metalen glas en haal het uit de gloeilamp. Verwijder de rest van de inhoud met een schroevendraaier. Als de lamp helemaal leeg is, kun je er water in doen en er plantjes in zetten. Je kunt ervoor kiezen om je nieuwe zelfgemaakte bloemenvaas aan een ijzerdraadje op te hangen in je tuin of om het op de tuintafel neer te zetten, ondersteund door stootkussentjes. Heb je nog geen loungeset met tuintafel? Kijk dan hier voor de aanbiedingen.

Inspiratie

Dit is geen moeilijke do it yourself en leuk om te doen, maar je hebt misschien inspiratie nodig als je zelf ook zo'n gloeilampen bloemenvaas wilt maken. Je wilt natuurlijk een originele creatie maken die echt van jouw is. Hieronder staan een aantal foto's om je op ideeën te brengen. Laat je inspireren en ga aan de slag! Hoe creatiever, hoe beter, dus leef je vooral uit.

Bloemen in gloeilamp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten