maandag 23 maart 2015

Inspiratie voor je vijver

Vijver

Soms wordt je al die stenen en al dat gras in je tuin een beetje zat. Herken je dit? Overweeg dan een vijver in je tuin te nemen! Een vijver geeft een gevoel van rust en zo kun je dus nog beter ontspannen in een loungeset. Ga letterlijk de diepte in in je tuin en maak je vijver eventueel af met een waterval, koi vissen, kikkers, waterlelies en andere dieren en planten. Onderaan deze blog kun je foto's vinden voor een vijver in jouw tuin.

Tips voor het aanleggen

Bij een vijver denk je vaak aan de vorm rond. Een vijver hoeft helemaal niet rond te zijn, het mag vierkant, rechthoekig of een andere leuke vorm hebben die in jouw tuin past. Wat belangrijk is, is dat de bodem geschikt is voor de planten en/of dieren die in de vijver gaan leven. Ook niet onbelangrijk is dat je tijdens het aanleggen, uitkijkt voor elektriciteitsleidingen, want water en elektriciteit zijn geen goede combinatie! Het laatste wat je moet weten is welk soort vijver je aanlegt: in een natuurlijke vijver kun je uitsluitend planten vinden, in een gemengde vijver kun je zowel planten als vissen laten leven (wel afgesloten van elkaar, anders eten de vissen de planten op) en de zwemvijver, hierin heb je een apart zwemgedeelte en een apart moerasdeel. 

Voorgevormde vijver

Een voorgevormde vijver is erg geschikt als je je vijver een niet te ingewikkelde vorm wilt geven. Een voorgevormde vijver bestaat uit kunststof of polyester. Je moet wel eerst een gat graven, maar ze zijn makkelijker aan te leggen. Gelukkig zijn voorgevormde vijvers in allerlei soorten en maten te koop. Als je een kleine vijver wilt, is het handig om zo'n voorgevormde vijver aan te schaffen.

Inspiratie

Misschien ben je nu wel geïnteresseerd geraakt en wil je het liefst ook een vijver in je tuin. Begrijpelijk, ze zijn mooi en ze maken je tuin rustgevender. Het kan zijn dat je nog niet weet hoe je wilt dat jouw vijver eruit ziet. Daarom hebben wij hieronder een aantal inspiratiefoto's voor je:

Vijvers
Vijvers voorbeelden
Vijvers voorbeeld

Geen opmerkingen:

Een reactie posten