donderdag 19 maart 2015

DIY glow in the dark potten

Glow in the dark potten

Wil je wat sfeer creëren in je achtertuin als het donker is buiten? Dan hebben wij een leuke DIY voor je: pimp je glazen potten met glow in the dark vloeistof! In deze blog vertellen wij je hoe dit moet. Je hoeft geen hele dag in te plannen voor deze tutorial en de materialen die je nodig hebt, zijn niet duur. Voor deze do it yourself heb je een glazen pot, glow in the dark sticks, rubberen handschoenen en een schaar nodig.

Werkwijze

Je glow in the dark pot wordt het mooist als je van tevoren alle etiketten eraf haalt en de pot goed schoonmaakt. Doe je handschoenen aan voordat je gaat werken met de sticks, want glow in the dark vloeistof is giftig! Zorg er dus voor dat de vloeistof niet in contact komt met je ogen en eventuele wonden. Breek de glow in the dark staven op meerdere plaatsen, de vloeistof kan zo in de stick heen en weer bewegen. Knip nu voorzichtig de stokjes door, pas op dat je de stokjes niet ondersteboven houdt en de inhoud eruit lekt. Nu komt het leuke gedeelte: houd de stokjes ondersteboven in de pot en tik tegen de zijkanten aan. Je zult zien dat de vloeistof tegen de zijkanten van de potjes spettert. Beweeg de sticks ook op een neer, zodat de vloeistof overal in het potje komt. Als je in een creatieve bui bent, kun je ook figuurtjes en woorden van de vloeistof maken. Als de sticks leeg zijn, moet je alle stukjes glas die uit de sticks komen en nu in je potje zitten, eruit halen. Dit kun je doen door de pot boven een vuilniszak te uit te tikken en de restjes te verwijderen met een satéprikker. Je glow in the dark pot is nu af, maar in het daglicht ziet het er niet zo bijzonder uit. Wacht tot het donker is, het ziet er dan heel indrukwekkend uit! Je kunt het potje bijvoorbeeld op je tuintafel neerzetten. Heb je geen tuintafel? Dan kan je er één kopen in onze webshop.

Glow in the dark nagellak

Helaas geeft deze vloeistof niet voor altijd licht. Hoelang het licht geeft, hangt af van de kwaliteit van de sticks. Als je wilt dat de pot licht blijft geven, gebruik dan glow in the dark nagellak in plaats van sticks.

Inspiratie

Misschien heb je eerst wat inspiratie nodig voordat je zelf een glow in the dark pot wilt maken. Hieronder hebben wij foto's verzameld om jou te helpen met een idee voor een origineel lichtgevend potje. Vergeet niet om vooral creatief te denken!

Glow in he dark potten glazen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten