donderdag 26 maart 2015

Lounge in je tuin terwijl het regent met een terrasoverkapping

Een terrasoverkapping

Het weer in Nederland is nogal wisselvallig en ook al is de lente al officieel begonnen, de zon laat zich lang niet altijd zien. Met een terrasoverkapping kun je ook buiten zitten met slecht weer. Meet een loungeset of tuinset onder je terrasoverkapping, kun je langer ontspannen in je tuin. Ook in de zomer is een terrasoverkapping erg handig, als je last hebt van de zon is het een schaduwrijke plek. Ook erg fijn als je met je telefoon, tablet of laptop buiten zit. Zelfs als je geen buitenmens bent, kan een terrasoverkapping handig zijn, want je kunt het ook gebruiken als een overdekte parkeerplek voor je auto. In elk geval zal je huis meer waarde krijgen met een terrasoverkapping.

Houten overkapping

Hout is het populairste materiaal voor een terrasoverkapping door de warme, luxe en natuurlijke uitstraling. Daarnaast kun je hout goed combineren met andere materialen en als je er genoeg onderhoud aan besteedt, gaat het lang mee. Een tip: je kunt een kachel of open haard onder de overkapping plaatsen voor meer warmte. Erg handig in de winter en je terrasoverkapping krijgt een nóg sfeervollere uitstraling!

Terrasoverkapping maken

Terrasoverkappingen kun je op internet of in de bouwmarkt op maat kopen. Als je liever je handen uit de mouwen steekt, kun je ook zelf een terrasoverkapping maken. Het is slim om dit te doen op en windstille dag en voor het bouwen van het dak is het handig om een steiger of een hoogwerker te gebruiken in plaats van een ladder. 

Inspiratie

Of nu je al langer geïnteresseerd bent in overkappingen of je tijdens het lezen van dit blog enthousiast bent geraakt, als je een terrasoverkapping in jouw tuin wilt, moet je wel inspiratie hebben. Zoek niet verder, want misschien doe je wel ideeën op in de foto's hieronder!

Terrasoverkappingen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten