dinsdag 25 februari 2014

Groene aanslag verwijderen van uw terras en tuinmeubelen


Groene aanslag op uw terras? Iedereen heeft er last van, maar er zijn goede oplossingen om dit te verhelpen. Maakt uw terras weer zomer klaar en verwijder al het mos en groene aanslag. Wij hebben voor u meerdere handige tips voor u op een rij gezet. Heeft u zelf ook een goede tip voor het verwijderen van groene aanslag, stuur dan uw tip naar redactie@loungeset.nl.

Tip 1: Aardappelwater

Een tip uit grootmoeders tuinboek. Bewaar het vocht waarin u de aardappelen heeft gekookt en giet dit leeg over uw terras. Het zetmeel van de aardappelen wreed de groene algen aan, waardoor uw terras weer zal gaan stralen. Voor een sneller en beter effect even goed schrobben met een bezem met harde haren. Bijkomend voordeel, door het zetmeel komen de groene algen ook minder snel terug.

Tip 2: Hoge drukspuit

Wanneer u in het bezit bent van een hoge drukspuit, dan weet u waarschijnlijk al wat de macht is van dit stukje techniek. Door de hoge waterdruk die uit uw hoge drukspuit komt, spuit u de groene algen van uw terras. Na de tijd even met een grove bezem even naar vegen en uw buitenplak is weer zomer klaar.

Tip 3: Zout oplossing

Pak een grote emmer en vul deze met warm/ lauw water. Voeg hierbij een redelijk hoeveelheid strooi-of keuken- zout en roer even goed, tot dat het zout opgelost is in het water. Giet vervolgens de emmer leeg over uw terras en schrob even flink met een grove bezem uw terras schoon. Uw terras zal de hele zomer algen vrij zijn.

Tip 4: Azijn

Ga uw terras te lijf met schoonmaak azijn. Giet uw plantenspuit vol met schoonmaak azijn en ga de groene plekken op uw terras te lijf. Schrob daarna met een bezem de groene algen van uw terras of tuinmeubelen. Houd er wel rekening mee dat u na de tijd de plantenspuit even goed schoonmaakt.

Tip 5: Biotex

Met biotex haalt u normaal gesproken de groene vlekken uit de kleren van uw kinderen, maar op uw terras verricht het ook wonderen. De enzymen in de biotex vallen de groenen algen aan, waardoor deze zeer eenvoudig te verwijderen zijn. Doet dit samen met wat lauw water en een bezem.

Tip 6: Groene zeep

Groene zeep zorgt voor een niet groen terras. Dat is het resultaat wat u wilt bereiken. Meng wat groene zeep met lauw water en giet dit over uw terras. Ga vervolgens aan de slag met de borstel of een bezem met harde haren. Het resultaat is verbluffend en het ruimt ook nog eens lekker fris.

Tip 7: Waspoeder

Houdt u ook van de frisse geur van schone was, dan is deze aanpak de beste optie. Breng op de groene plekken wat waspoeder aan en voeg hier een klein beetje warm/ lauw water toe. Schrob dit een klein beetje met de bezem en laat het even intrekken. Na 5 a 10 minuten met meer lauw of warm water en een bezem uw terras schoon schrobben. U kunt nu de hele zomer genieten van een groen vrij terras.

Tip 8: Blue wonder

Blue wonder kan echt wonderen verrichten. Het maakt uw groene terras weer algen vrij, waarna uw originele terras weer tevoorschijn komt. Deze allesreiniger geeft de hardnekkige algen geen kans. Vermeng wat blue wonder met water, en schrob uw terras schoon.

Tip de redactie van loungeset.nl

Heeft u ook een ontzettend goede tip om uw terras groen vrij te maken, tip dan onze redactie, waarbij dit artikel verder zullen aanpassen. Mail daarvoor uw tip naar redactie@loungeset.nl en zullen uw tip zo snel mogelijk toevoegen.

Tuinmeubel op uw terras

Een terras is natuurlijk niets zonder tuinmeubelen of een loungeset. Voor inspiratie kunt u kijken op ons blog www.loungeset.nl/blog en wilt u een tuinset, loungeset, parasol, heater of andere tuinmeubel accessoires kopen? Ga dan naar www.loungeset.nl.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten