dinsdag 27 januari 2015

Beestenboel in de wintertuin

dieren in je tuin winter






Er komen tijdens de winter altijd verschillende dieren in je tuin. Zij zoeken vaak de warmte op die van het huis afkomt. Zorg ervoor dat je rekening houdt met deze dieren! Zij geven je er ook iets voor terug. Wil jij ook in de winter genieten van je tuin? Een terrasverwarming maakt dit een stuk aangenamer!

Eekhoorn

De eekhoorn blijft in de winter vaak in zijn holletje zitten. Hij spaart de hele zomer en winter voor zijn wintervoorraad, maar hij komt toch wel eens te voorschijn. Zorg ervoor dat je ze te eten geeft. Gooi bijvoorbeeld wat pinda's op de grond. Doe dit wel met mate, want dit kan natuurlijk ook gaan rotten.

Vogels

De vogel overwintert ook vaak in de tuin. Plaats vetbollen in de bomen. Deze gaan langer mee dan vogelzaad. Vogelzaad kan ook door de eekhoorn worden ingepikt. Vogels kunnen in de winter erg dun worden, terwijl dat niet de bedoeling is. Geef ze daarom veel eten!

Egel

De egel overwintert ook vaak in je tuin. Zorg ervoor dat je wat bladeren en takjes laat liggen. Hier kunnen ze dan een huisje van maken. In ruil daarvoor eten egels veel insecten voor je op. Plaats een plankje in de vijver, zodat ze er uit kunnen komen als ze erin zijn gegaan.

Bron: Loungeset blog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten